Menu

Platform voor samenwerking

Honeybee Valley wil het probleem van de bijensterfte aanpakken door samenwerking met diverse partners

Newsflash: Bekroonde map voor brochures nu te koop

Dsc 9653 Kleiner

De laatste 3 jaar werd vanuit het Vlaams Bijenteeltprogramma flink geïnvesteerd in het maken van brochures die via de imkersbladen onder de Vlaamse imkers werden verspreid. We hopen dat deze naslagwerken zorgvuldig werden bewaard, want er is nu een map verkrijgbaar waarin al deze 14 brochures netjes kunnen aangebracht worden. Je kan je brochures hier a.d.h.v. een handig clipsysteem zelf in steken waardoor je nog vlot in de brochures kan bladeren. Honeybee Valley heeft onlangs met deze bundel deelgenomen aan de ‘World Beekeeping Awards’ op het internationale bijencongres Apimondia in Montréal (Canada) en de map werd er bekroond met een bronzen medaille.

Wil je deze map in huis halen, dan kan dat door te mailen naar info@honeybeevalley.eu. De map kost 10 euro en kan afgehaald worden op campus Sterre te Gent (Krijgslaan 281, gebouw S33). Als je nog een bepaalde brochure zou ontbreken, kan je die gratis bij Honeybee Valley verkrijgen. Eventueel kan een gezamenlijke aankoop van mappen ervoor zorgen dat niet telkens de rit naar Gent dient ondernomen te worden, en kunnen de mappen met bijvoorbeeld een verantwoordelijke van een vereniging meegegeven worden. Als je ze toch liever opgezonden krijgt, worden de verzendingskosten (ongeveer 8,20 euro extra, onder voorbehoud) erbij gerekend.

Het FAVV zet de bewaking van de bijengezondheid verder

Logo Favv

In september 2016 startte het FAVV met een nieuw bewakingsprogramma voor de bijengezondheid, genaamd “HealthyBee”. Het hoofddoel van dit programma is het objectief bepalen van de bijensterfte. Daarnaast worden mogelijke verbanden tussen de bijensterfte en de factoren die het vaakst vernoemd worden als mogelijke oorzaak ervan onderzocht. Gezien de noodzaak om de beschikken over objectieve cijfers omtrent de bijengezondheid en wegens de positieve commentaren die ontvangen werden gedurende de uitvoering van het project, besliste het FAVV om de monitoring van de bijengezondheid op een permanente basis onder te brengen in zijn meerjarig controleprogramma. Deze monitoring maakt deel uit van het Federaal Bijenplan 2017-2019.

Meer lezen...

Wetenschapscafé Gent

17 Wetenschapscafe E Flyer Bijen Gent

Op 7 november gaat in Gent een bloemlezing door over bijen. Dit gaat door in Eetcafé Toreke en de toegang is gratis.

Meer lezen...

'Bee Master Walk' te Gent

Dsc 9246

Op 10 augustus nam kunstenaar COSCO (Louis De Cordier) een 40-tal imkers op sleeptouw voor een serene wandeling doorheen het historisch centrum van Gent: de Bee Master Walk. Het werd een gezellige wandeling waarbij de imkers en niet-imkers heel snel met elkaar aan de praat geraakten. Slechts één onderwerp kwam ter sprake: de bij. Toevallige passanten en niets vermoedende Gentenaars keken met verstomming naar de bende in kapruinen gehulde imkers die uit hun natuurlijke omgeving waren losgeweekt en plots midden in de stad en in groep opdoken. Dit was dan ook de bedoeling van de kunstenaar.

Meer lezen...

Fotodonatie

Doneren

Zoeken

Doorzoek onze website

Kalender

Naderende evenementen

Archieven

Newsflash archief

Nieuws archief