Menu

Platform voor samenwerking

Honeybee Valley wil het probleem van de bijensterfte aanpakken door samenwerking met diverse partners

Newsflash: Lijst van dierenartsen die bijenstandsbegeleiding uitvoeren, beschikbaar

Hbv 20180523 9327

In één van onze voorgaande brochures hadden we het over het gebruik van diergeneesmiddelen tegen varroase. Volgens het KB van 15 mei 2017 kan een imker hiervoor beroep doen op een dierenarts voor bedrijfsbegeleiding op zijn bijenstand. In de brochure hekelden we het gebrek aan opleiding en kennis omtrent bijenteelt en de bestrijding van bijenziekten binnen dierenartsen. Hierdoor zijn er slechts een handvol dierenartsen in België die dergelijke bedrijfsbegeleiding met kennis van zaken kunnen uitvoeren. Er is momenteel echter een lijst beschikbaar waarop Nederlands- en Franstalige dierenartsen staan die bijenstandsbegeleiding uitvoeren in het kader van de bestrijding van varroase. Deze lijst omvat op heden 11 Vlaamse en 14 Waalse dierenartsen, verspreid over gans België. De imker die wenst beroep te doen op dergelijke begeleiding, kan hier op zoek gaan naar een dierenarts in zijn omgeving.

Wetenschapscafé Gent

17 Wetenschapscafe E Flyer Bijen Gent

Op 7 november gaat in Gent een bloemlezing door over bijen. Dit gaat door in Eetcafé Toreke en de toegang is gratis.

Meer lezen...

'Bee Master Walk' te Gent

Dsc 9246

Op 10 augustus nam kunstenaar COSCO (Louis De Cordier) een 40-tal imkers op sleeptouw voor een serene wandeling doorheen het historisch centrum van Gent: de Bee Master Walk. Het werd een gezellige wandeling waarbij de imkers en niet-imkers heel snel met elkaar aan de praat geraakten. Slechts één onderwerp kwam ter sprake: de bij. Toevallige passanten en niets vermoedende Gentenaars keken met verstomming naar de bende in kapruinen gehulde imkers die uit hun natuurlijke omgeving waren losgeweekt en plots midden in de stad en in groep opdoken. Dit was dan ook de bedoeling van de kunstenaar.

Meer lezen...

Inspiratiedag heeft velen geïnspireerd.

Inspiratiedag

Tijdens een speciale inspiratiedag in het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel kwamen alle betrokkenen van bijen in ons land samen. Duidelijk is dat het zowel met de honingbijen als met de wilde bijen niet goed gaat. Daarom dienen tal van uiteenlopende projecten het tij te doen keren. Op veel fronten is men de bijen genegen. Hiervan getuigden de verschillende wetenschappelijke uiteenzettingen en de actieplannen van tal van verenigingen, bedrijven en lokale overheden.

Meer lezen...

Fotodonatie

Doneren

Zoeken

Doorzoek onze website

Kalender

Naderende evenementen

Archieven

Newsflash archief

Nieuws archief