Menu

Platform voor samenwerking

Honeybee Valley wil het probleem van de bijensterfte aanpakken door samenwerking met diverse partners

Newsflash: Tomorrow people podcast over bestuivers in gevaar

Podcast

Tomorrow people is een podcast (audiouitzendingen via webfeeds) over een zoektocht naar mensen die werken aan een duurzamere toekomst. In thema’s zoals gezondheid, mobiliteit en voeding bevragen Lennart Schoors en Mei Van Walleghem mensen die outside the box denken en specifieke uitdagingen aangaan. Hun meest recente uitzending gaat over pollinatoren in gevaar. In een interview met o.a. professor Peter Neumann van Bern wordt de complexiteit van de bijensterfte toegelicht en krijg je zicht op de uitdagingen waar wetenschappers vandaag voor staan. Creatieve oplossingen die ons aan het denken zetten over hoe wij allemaal ons steentje kunnen bijdragen, worden aangereikt door o.a. Tim Joye met zijn Beesphere project. Het gesprek is in het Engels en duurt een 25-tal minuutjes.

Praktijkdag Bijen in het najaar

Hbv 20180418 5500

Op 5 oktober gaat opnieuw de Praktijkdag Bijen door, georganiseerd door Praktijkcentrum Bijen van het Departement Landbouw & Visserij. Over de inhoud kunnen we momenteel nog niet veel prijsgeven, maar stip in ieder geval deze datum aan in jullie agenda. Het zal de moeite waard zijn om aanwezig te zijn!

Meer lezen...

Dubbelinterview met Pieter Van Ommeslaeghe en Jean-Luc Lamont, ex- en huidige voorzitter van het Toezichtcomité

Pieter Jean Luc

Begin 2018 rondde Pieter Van Ommeslaeghe (links op foto) zijn carrière als voorzitter van het Toezichtcomité af en gaf hij de fakkel door aan Jean-Luc Lamont (rechts op foto). Tijd om beide heren eens aan het woord te laten: Pieter over zijn voorbije functie en Jean-Luc over zijn toekomstvisie. Lees hier het volledige interview.

Meer lezen...

Activiteitenverslag 2de werkingsjaar Vlaams Bijenteeltprogramma 2016-2019

Dsc 5911

Na een zekere opstartfase aan het begin van het eerste werkingsjaar van dit Vlaams Bijenteeltprogramma, vertoonde het voorbije tweede werkingsjaar vooruitgang op vele fronten. Lees hier een samenvatting van de belangrijkste acties die werden ondernomen. 

Meer lezen...

Fotodonatie

Doneren

Zoeken

Doorzoek onze website

Archieven

Newsflash archief

Nieuws archief