Menu

Platform voor samenwerking

Honeybee Valley wil het probleem van de bijensterfte aanpakken door samenwerking met diverse partners

Bijenvriendelijke aanplantactie

PL0824 FT2435

Voor het behoud van bijenvolken in Vlaanderen is voldoende voedsel in de omgeving van bijenstanden zeer belangrijk. Om het drachtgebied in Vlaanderen een boost te geven, organiseert het Vlaams Bijenteeltprogramma een massale aanplant van bijenvriendelijke planten. Lokale imkerverenigingen en steden/gemeenten kunnen nu een aanvraag indienen om een aankoop van plantgoed bij een lokale kweker te organiseren. We doelen voornamelijk op bomen met een dikkere stam (bij voorkeur 12/14) en struiken zodat het volgende seizoen reeds bloei mogelijk is. Na goedkeuring van de aanvraag zal een waardebon uitgeleverd worden dat als betaalmiddel kan gebruikt worden bij kwekers die vooraf worden geselecteerd.

Het aangekochte plantgoed wordt bij voorkeur aangeplant op het domein van de verenigingsbijenstand of in de nabije omgeving van bijenstanden. Imkerverenigingen kunnen echter ook een verzamelaankoop organiseren, opdat het plantgoed kostenvrij kan aangeboden worden aan de individuele leden van de imkervereniging. Individuele bestellingen van particulieren worden niet aanvaard.

De termijn om aanvragen in te dienen is echter zeer kort, nl. 10 juli 2022. De beschikbare 25.000€ zal d.m.v. waardebonnen t.w.v. 250, 500 en 1.000€ uitgereikt worden aan de eersten die een aanvraag indienen die aan de gestelde voorwaarden voldoet. Op = op! Meer toelichting bij de aanvraag en het invulformulier zijn hier te downloaden.

Afbeelding: honingbij op gewimperde linde, Tilia henryana - ©Roger De Vos

Voor meer inlichtingen kan je terecht bij Ellen Danneels. Aanvragen kunnen via mail ingediend worden naar Ellen.Danneels@UGent.be.

Fotodonatie

Doneren

Zoeken

Doorzoek onze website

Archieven

Newsflash archief

Nieuws archief