Menu

Platform voor samenwerking

Honeybee Valley wil het probleem van de bijensterfte aanpakken door samenwerking met diverse partners

Ontharden en verfraaien van omgeving van Honeybee Valley

IMG 4778b

Acties zoals het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen en "Minder beton, meer bijen!" van Week van de Bij tonen het belang aan van een aantrekkelijker landschap voor nuttige insecten. Ook met Honeybee Valley willen we ons ‘steentje’ bijdragen en van campus Sterre een betere leefomgeving creëren voor wilde bijen en honingbijen. Bovendien sluit deze actie volledig aan bij het biodiversiteitsplan van de UGent campussen.

Vorige week zijn de werkzaamheden rond gebouw S33, de thuisbasis van Honeybee Valley, afgerond. In totaal werd ongeveer 625 m2 beton onthard. Hierdoor werd de parking achter S33 gehalveerd. Ook een bouwvallig schuurtje, destijds nog gezet door prof. Frans Jacobs werd afgebroken. De groendienst had zelf een voorstel gedaan voor een nieuwe invulling en kwam met een ontwerp met stapstenen, bijenvriendelijke planten en twee bijendrinkplaatsen.

Bijendrinkplaats

Bijendrinkplaats

Prof. Dirk de Graaf heeft ook een kettingzaagkunstwerk aangekocht dat het geheel verder verfraait. Het kunstwerk is van de hand van Koen Vandewalle (carving-koen.be) en stelt een honingbij voor die een bloem bezoekt. Het kunstwerk is voorzien van tal van boorgaten en doet zo ook dienst als bijenhotel. In het gedeelte naast de parking werden reeds een aantal struiken aangeplant. Het is de bedoeling om hier in een eerste fase een bijenweide van te maken, waar later vaste beplanting zal aangebracht worden. Er wordt ook gedacht aan een zitarena waar studenten en bezoekers uitleg zullen kunnen krijgen en infopanelen waarop passanten nuttige informatie over bijen zullen kunnen vinden.

Parking onthard

Ontharde parking aan S33

Fotodonatie

Doneren

Zoeken

Doorzoek onze website

Archieven

Newsflash archief

Nieuws archief