Menu

Platform voor samenwerking

Honeybee Valley wil het probleem van de bijensterfte aanpakken door samenwerking met diverse partners

Neem deel aan een internationale enquête over honingconsumptie

B THENET Logo countries Belgium FC20230116

Het onderzoeksproject B-THENET van de EU lanceert een vragenlijst om waardevolle informatie te verzamelen over de honingconsumptiegewoonten van Europese consumenten en hun mening over moderne en duurzame bijenteeltpraktijken. Deze enquête is een cruciale stap in het bereiken van de hoofddoelstelling van het project, namelijk het verzamelen van goede bijenteeltpraktijken en innovaties, en het bevorderen van discussies tussen bijenhouders, adviseurs en andere belanghebbenden.

De vragenlijst wordt verspreid in de 15 Europese landen waar de partners van het B-THENET project gevestigd zijn. Ze bestrijkt een breed scala aan onderwerpen, zoals honingconsumptiepatronen en -voorkeuren, koopgewoonten, de interesse van consumenten in bijenteelt en hun mening over duurzame bijenteeltpraktijken. De Universiteit Gent is verantwoordelijk voor de gegevensverzameling in België. Door actief deel te nemen aan deze vragenlijst kunnen binnenlandse honingconsumenten bijdragen aan de ontwikkeling van strategieën ter bevordering van het ecosysteem van de Europese bijenteelt.

De vragenlijst is hier beschikbaar in het Nederlands. De Franstalige versie kan je hier invullen. Selecteer rechtsboven de gewenste taal om de default tekst correct weer te geven. Het neemt ongeveer 8 minuten van uw tijd in beslag en de enquête blijft slechts 3 weken open. Zodra het onderzoek is afgerond en geanalyseerd, zal het consortium de bevindingen publiceren en de gegevens openlijk toegankelijk maken voor alle geïnteresseerde partijen. Uw deelname kan een belangrijke impact hebben op de ontwikkeling van een bloeiend en milieuvriendelijk ecosysteem voor de bijenteelt.

Fotodonatie

Doneren

Zoeken

Doorzoek onze website

Archieven

Newsflash archief

Nieuws archief