Menu

Platform voor samenwerking

Honeybee Valley wil het probleem van de bijensterfte aanpakken door samenwerking met diverse partners

Imkers, dus u ook, beslissen over de belangrijkste imkerpraktijken in het Europese B-THENET project

B THENET Logo countries Belgium FC20230116

Honeybee Valley is verantwoordelijk voor de uitvoer van het Europese B-THENET project in België, dat als doel heeft om op Europese schaal een netwerk op te bouwen van imkers en beleidsmakers. Wij willen ervoor zorgen dat u zich ook deel voelt van dit netwerk. Zo kan men de beste praktijken en innovaties in Europa standaardiseren en moderniseren, met oog voor de nationale context. Om de belangrijkste praktijken te bepalen, hebben wij de mening van zoveel mogelijk imkers nodig (ook van beginnende imkers). Dit is het tweede jaar van het project en ditmaal zijn de thema’s het dagelijkse beheer van de bijenstand en Amerikaans vuilbroed. Indien u ons wilt steunen, kan u de enquête tot 15 december 2023 in het Nederlands anoniem invullen door hier te klikken (u wordt doorverwezen naar het EU-portaal voor enquêtes). De komende twee jaar volgen andere thema’s.

De enquête neemt zo’n 15 minuten in beslag en bij de meeste vragen hoeft u slechts een beoordeling van 1 tot 5 sterren te geven naargelang het belang dat u hecht aan de vermelde praktijken. Eens de praktijken met de hoogste beoordelingen geselecteerd zijn, zullen imkers en experten een aanbevolen werkwijze per praktijk uitwerken in de vorm van workshops, video’s en info-sheets. Deze werkwijzen verschijnen dan op het B-THENET platform (filter de Nederlandstalige praktijken door België te selecteren). U kunt al eens een kijkje nemen op het platform om te ontdekken welke praktijken vorig jaar werden uitgewerkt onder de thema’s “inrichting van de bijenstand” en “varroose”. Als u zich registreert op het platform, kunt u zelfs de reeds geplaatste werkwijzen beoordelen met duimpjes en extra commentaren, tips en vragen toevoegen. U ontvangt dan ook sporadisch nieuws over het project.

Contacteer ons op volgend e-mailadres indien u vragen of opmerkingen heeft of als u zich (met een vereniging) kandidaat wil stellen om met ons een workshop te organiseren om enkele aanbevolen werkwijzen uit te werken: kamiar.torabi@ugent.be

Fotodonatie

Doneren

Zoeken

Doorzoek onze website

Archieven

Newsflash archief

Nieuws archief