Menu

Platform voor samenwerking

Honeybee Valley wil het probleem van de bijensterfte aanpakken door samenwerking met diverse partners

Bee love stories

Dave Goulson

Op 18 maart betreden gepassioneerde bijenliefhebbers het podium: professor Guy Smagghe, Wouter Deprez en professor Dave Goulson komen er hun liefde voor bijen toelichten. Alles wordt aan elkaar gepraat door Britt Van Marsenille.

Het event gaat door in campus Coupure te Gent en start om 19u. Wil je er graag bij zijn? Schrijf je dan hier in.

Wouter Deprez: komiek, verhalenverteller, auteur en columnist bij televisie, theater en boeken zoals 'De rechtvaardige rechters' en 'Bloemen, bijen en borstbollen'. Wouter is een echte gezinsman met een hart voor de natuur. Hij brengt beide passies samen in zijn eigen tuin waar hij zijn kinderen biodiversiteit en het imkeren bijbrengt.

Guy Smagghe: professor aan de Universiteit Gent en expert in insect onderzoek. Zijn onderzoek richt zich op insectfysiologie, toxicologie, moleculaire biologie, toegepaste ecologie en mechanismen die het evolutionaire succes van insecten blootleggen, met een meer duurzame natuurvriendelijke plantproductie als doel.

Dave Goulson: professor biologie aan de Universiteit van Sussex. Hij is gespecialiseerd in ecologie en het behoud van insecten, in het bijzonder hommels. Hij is auteur van 300 wetenschappelijke publicaties, verschillende boeken waaronder 'A sting in the tale' over hommels. In 2006 richtte hij het 'Bumblebee Conservation Trust' op dat tracht het verlies van hommelpopulaties tegen te gaan.

Britt Van Marsenille: radio en televisie presentator en op haar weg om een eigen kinderboek over bijen te schrijven. Ze is de meter van de week van de bij, waarbij ze zich toelegt op het promoten van het belang van bijen en bloemen. Britt is zelf imker en gepassioneerd verspreid ze de boodschap dat solitaire bijen, hommels en honingbijen onze hulp nodig hebben voor meer voedsel en nestgelegenheden.

Fotodonatie

Doneren

Zoeken

Doorzoek onze website

Archieven

Newsflash archief

Nieuws archief