Menu

Breed It

Overlarfdagen 2022

Voorwaarden

Het VBP komt tussen in de vergoeding voor de overlarven indien wordt overgelarfd van de moeren die tot de top van het voorgaande selectiejaar behoren. Alle imkers die over zo’n moer beschikken, verkregen een attest. Zowel het attest als de testresultaten moeten op aanvraag voorgelegd kunnen worden aan de bezoekende imker.

Larfjes en/of aangezogen dopjes die van deze moeren worden verdeeld kunnen gratis afgehaald worden. De overlarver dient dan op te lijsten hoeveel larfjes hij aan wie heeft verdeeld en zal dit via Breed it doorgeven om recht te hebben op een onkostenvergoeding voor de gedane overlarvingen. Per larfje zal ongeveer €1 uitbetaald worden aan de aanbieder.

Wie?

De telers die over uitstekend teeltmateriaal beschikken en deelnemen aan het overlarfproject, vind je terug in onderstaande tabel. In bijna elke provincie zijn een aantal selectiewerkers te vinden, die over een moer uit de top beschikken.

Wanneer?

Bij elke deelnemende overlarver staat vermeld wanneer ze zullen overlarven. Voor degenen die op aanvraag/afspraak werken, neem je best minimum 1 week voordien contact op.

Oost-Vlaanderen

West-Vlaanderen

Limburg

Antwerpen

Vlaams-Brabant