Menu

Platform voor samenwerking

Honeybee Valley wil het probleem van de bijensterfte aanpakken door samenwerking met diverse partners

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

Flyer Fotowedstrijd

Plant It is de database van Honeybee Valley waar bezoekers op termijn uit zo’n 2000 bijenvriendelijke bloemen en planten een selectie kunnen maken om te planten. Zo kunnen mensen bijdragen tot de continue dracht waardoor bijen het hele jaar door voldoende voedsel vinden. 

Dit bijenseizoen organiseert Honeybee Valley een fotowedstrijd voor imkers én particulieren om deze database compleet te maken. Stuur ons je mooiste foto’s op van planten die geliefd zijn bij honingbijen en/of solitaire bijen. Ga op pad en laat de fotograaf in jezelf de vrije loop! Zolang de foto’s voldoen aan de voorwaarden en dus bruikbaar zijn voor Plant It, staat het je vrij onder welke vorm je die bijenplant op de gevoelige plaat vastlegt. Dit betekent dat de foto in eender welk seizoen mag genomen zijn, dat het een detail van de plant of de boom in zijn geheel mag weergeven en dat een bij al dan niet als model mag gediend hebben. Je hoeft echt geen professionele fotograaf te zijn of een duur toestel te hebben om te kunnen deelnemen! Vermeld de correcte naam van de drachtplant en stuur zoveel mogelijk beelden via het upload formulier naar ons door. Dit kan nog t.e.m. 31 augustus.  Hiermee stel je de foto’s beschikbaar voor onze communicatiemiddelen en in het luik Plant It op onze website. In ruil maak je kans op een waardebon van maar liefst 500 euro die je kan inruilen voor fotomateriaal! De namen van de deelnemende fotografen zullen worden vermeld op onze website en de winnaars zullen via een Newsflash op 1 oktober bekend gemaakt worden. 

Wat kun je winnen?

Je maakt maar liefst kans op 1 van onze 3 waardebonnen van 500, 300 of 100 euro! Deze kunnen worden ingeruild voor fotomateriaal in een fotowinkel naar keuze.

Voorwaarden

  • De foto’s moeten in jpg-formaat zijn van minstens 2000x3000 pixels, hoge resolutie (ongeveer 200 dpi of meer) en minimum 2 MB, maximum 6 MB groot.
  • De plant op de foto moet een bijenplant zijn en moet terug te vinden zijn op de lijst van bijenplanten die je hieronder kunt downloaden.
  • De foto dient scherp te zijn waarbij de bijenplant centraal staat. Deze kan in zijn geheel op beeld vastgelegd zijn, maar mag ook een onderdeel zoals de bloem weergeven. Er mag uiteraard een bij mee op de foto afgebeeld staan, maar dit is geen verplichting.
  • Bij het uploaden van de foto dient de naam van de plant opgegeven te worden. Dit mag de Latijnse en/of de Nederlandse naam zijn, maar dient uiteraard correct te zijn om aanvaard te kunnen worden.

Jury

Over de kwaliteit en de correctheid van de ingezonden foto’s zal een deskundige jury zich buigen. Zij zullen beslissen welke foto’s aan de vooropgestelde voorwaarden voldoen, zoals de naam van de drachtplant en het formaat van de foto, en welke foto's voor ons bruikbaar zijn. De samenstelling van de jury zal later bekend gemaakt worden.

Wedstrijdformulier

Geef per foto de naam van de plant op. Dit mag de Latijnse en/of de Nederlandse benaming zijn. Hiernaast kunt u ook opgeven op welke locatie u de foto heeft genomen. Als er een bij op de foto afgebeeld staat, kunt u ook de naam van dit insect vermelden.

Indien u meerdere foto's wil uploaden, dient u telkens een nieuw formulier in te vullen. 

Wenst u meer info of hebt u bijkomende vragen? Dan kunt u die stellen door te mailen naar info@honeybeevalley.eu.

Alvast vriendelijk bedankt voor uw deelname en veel succes gewenst!

Om te kunnen deelnemen dien je je eerst te registreren. Ben je al geregistreerd? Gebruik dan het formulier hieronder om in te loggen.

Registreren

Bent u imker?

Inloggen